zaterdag 14 maart 2015

Bakplezier !



Van de week , een beetje uit nood geboren, pannenkoeken als ontbijt. Door de griep die op visite was, waren we even wat minder alert op de voorraad brood. Een aantal weekeinden waren gevuld met leuke uitstapjes, en zo kwam het broodbakken wat in het gedrang. In plaats van naar de winkel rennen, kozen we er voor om s 'avonds nog broodjes in de kou te laten rijzen. Het voordeel daarvan is, is dat het rijzen heel langzaam gaat, en je het dus rustig een nachtje kunt laten staan. Brood en broodjes krijgen er veel meer smaak van en het komt in een druk gezin, vaak veel beter uit ! Wij kiezen vaak voor een koude rijs ( de nacht , of als we een dagje weg zijn), let op , dit is dan wel de 2e rijs. Brooddeeg en broodjesdeeg gaan dan in de kelder of de koude gang.

De broodjes die we gebakken hadden verdwenen in de broodtrommels en de diepvries, de pannenkoeken was een groot feest zo bij het ontbijt net voor het naar school gaan.



De week ervoor had ik nogal al wat overjarige appeltjes, gerimpeld en wat beurs. Niet getreurd, die doen het prima als appelflap. Bladerdeeg ligt hier standaard een aantal pakken in de diepvries, en alle kinderen kunnen ze zelfstandig bakken. Deze middag had middelste wel zin in een lekker appelflap toetje na de maaltijd !



Het toetje smaakte heerlijk en van die beurse plekjes proefden we niets meer, lekker met wat abrikozenjam, kaneel en rozijntjes, mmmmmmm !


Fijne dag allemaal !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten